hex3.gif produse si servicii
hex9.gif hex12.gif
antet
litere volumetrice, decupare polistiren, litere polistiren
gravura cnc mecanica, gravura computerizata
carti de vizita, fluturase, pliante, foi cu antet, imprimari
printare pe autocolant, actibilde, decaluri, panouri
imprimare pe material textil, tricouri, salopete
vitrine, firme, decorare auto, tunig vizual
panouri pentru firme, confectionare firme luminoase
materiale promotionale personalizate, pixuri, brichete, brelocuri, agende, calendare
logodesign, identitate vizuala, vectorizare, machetare
 
 
 
 

 

Folia Autocolantă

Autocolantul este o folie din material plastic cu un strat autoadeziv protejat cu hârtie siliconată, aplicabilă direct pe suprafeţele de decorat.
Disponibil într-o gamă largă de culori cu suprafaţă mată sau lucioasă, utilizabil atât pentru interior cât şi exterior.
Autocolantul este utilizat la: inscripţionări auto, vitrine, panouri, bannere publicitare, etc. pregătit prin tăierea cu cutting-plotter, printat sau aplicat ca atare nefinisat.

 

 

 

 
autocolant
ZOOM - click pe culoarea dorită.
 


Autocolant
ORACAL Germania


ATENTIE !
Afişarea culorii depinde de calibrarea monitorului dvs.
Ceea ce vedeţi pe ecran poate diferi de culoarea foliei

000 010 019 020 021
022 023 025 026 030
031 032 034 035 036
040 041 042 043 045
047 049 050 051 052
053 054 055 056 057
060 061 062 063 064
065 066 067 068 070
071 072 073 072 076
080 081 082 083 084
086 090 091 092 098
312 404 518 562 613

 

Aplicarea autocolantului

Temperatură şi mediu
Aplicarea se face ideal la temperaturi aflate între 15-25 °C, în nici un caz sub 10 °C, în spaţii curate, fără praf, ferite de razele directe ale soarelui.

Materiale necesare:


Aplicare pe uscat
......* una sau două persoane pentru aplicare
......* soluţie de curăţare(detergent) şi degresare (alcool sanitar)
......* cârpă curată şi uscată pentru curăţare şi degresare
......* o racletă sau o riglă de plastic de cca. 10 cm, îmbrăcată într-un material textil
......* un cutter


Aplicare umedă
-pe lângă materialele mai sus amintite, mai sunt necesare:
......* apă
......* detergent de vase sau şampon(fără balsam)
......* un pulverizator (pt. curăţat geamuri)

1. Pregătirea suprafeţei
Suprafaţa pe care va fi lipit autocolantul trebuie să fie curată, degresată şi uscată.
Dacă aplicaţi autocolantul pe suprafeţe umede, adezivul se va activa mult mai încet. Nu este indicat aplicarea pe suprafeţe proaspăt polişate !

2. Pregătirea şi poziţionarea
Odată ce veţi lipi autocolantul, va fi foarte dificil sau chiar imposibil de a-l dezlipi şi relipi în altă parte, de aceea, alegeţi-vă cu atenţie locul unde veţi lipi autocolantul !

Răzuirea autocolantului, dacă este cazul, se face pe hârtia sau folia de transfer cu ajutorul racletei, pe partea opusă hârtiei de protecţie, unde se văd motivele decupate.
Acest procedeu uşurează îndepărtarea autocolantului decupat de pe hârtia de protecţie.

Poziţionaţi autocolantul în poziţia dorită, cu ajutorul unei benzi adezive, luaţi-vă puncte de reper sau fixaţi autocolantul în partea de sus, menţinând pe poziţie.
În acest moment încă puteţi să schimbaţi locul autocolantului, în cazul în care l-aţi poziţionat greşit !

3. Aplicarea sau caserarea

......3.1 -aplicarea pe uscat:
Se desface autocolantul de pe hârtia de protecţie şi cu racleta se presează peste autocolant, împingând treptat aerul spre exterior, în aşa fel încât autocolantul să se muleze uniform.
Nu se dezlipeşte mai mult de 10cm din autocolant !!!
O persoană dezlipeşte cu atenţie, pe dedesubt, hârtia de protecţie de pe autocolant iar cealaltă lipeşte autocolantul. Pe măsură ce avansaţi, desprindeţi hârtia de protecţie.
Pentru eliminarea bulelor se trece cu paşi mici treptat, perpendicular pe direcţia de lipire a autocolantului.
Dacă este cazul, folia de transfer se îndepărtează de pe autocolantul aplicat, la un unghi de 180°.
Vor mai rămâne bule de dimensiuni mici, dar acestea odată cu activarea stratului de adeziv vor dispărea !

 

......3.2 -aplicarea umedă:
Se prepară în pulverizator o soluţie de apă, cu câteva picături de detergent sau şampon, care se agită pentru a se dizolva.
Autocolantul se aşează pe o masă cu hârtia de protecţie în sus care se îndepărtează treptat de pe autocolant, având grijă la suprafaţa adezivă a autocolantului să nu se lipească.
Se pulverizează suprafaţa autoadezivă a autocolantului cu soluţia de apă şi detergent, până când hârtia siliconată este îndepartată şi suprafaţa adezivă e acoperită complet de apă.
Cu aceeaşi soluţie, se pulverizează suprafaţa pe care urmează să aplicaţi autocolantul, până şi aceasta e complet acoperită.
Prindeţi autocolantul de colţuri şi cu atenţie aşezaţi-l pe suprafaţa prealabil stropită cu soluţia de detergent, lăsând să se muleze.
Acesta alunecă uşor datorită detergentului, oferind posibilitatea de poziţionare exactă.
După poziţionare se umezeşte şi faţa autocolantului, iar la început cu presiune mică, cu racleta se presează bulele dinspre mijlocul autocolantului spre margini.
Dacă este cazul, folia de transfer se îndepărtează de pe autocolantul aplicat, la un unghi de 180° doar după uscarea suprafeţei.

4. Finalizarea aplicării
Cu toate eforturile depuse de a nu rămâne bule de aer sau apă, totuşi mai apar câteva. Acestea însă, dacă nu sunt mult prea mari, nu trebuie luate în considerare, deoarece odată cu activarea stratului de adeziv vor dispărea.
Dacă totuşi sunt prea mari, sau vă deranjează, puteţi scăpa de aceste bule cu ajutorul unui ac de cusut foarte fin, înţepând bulele.
În cazul în care, autocolantul trece peste o deschizătură (spaţiul dintre uşi), se va tăia în mijlocul deschizăturii, după care se mulează spre interior.
Ştergeţi suprafaţa cu o cârpă uscată, cu mişcări fine din centru spre marginea autocolantului.

Acum vă puteţi admira decorarea !
Fixarea definitivă, evaporarea umezelii, se face după 24-72 ore la temperatura de 20 °C, permiţând adezivului de pe spatele autocolantului să se activeze.

5. Îndepărtarea
Dacă nu mai aveţi nevoie de autocolant, pentru îndepărtare se foloseşte un foen sau uscător de păr, pentru a-l încălzi. După încălzirea treptată, se începe dezlipirea treptată, având grijă să nu crape folia.
Înlăturarea stratului de adeziv rămas, se poate face cu o cârpă înmuiată în benzină sau diluant.

   
 

 

logo design, identitate vizuala
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

casete luminoase, bannere, volumetrie, pret caseta luminoasa, diplay, rollup, caseta, baner, banere, plexiglas,, profile din aluminiu, fete din plexiglass, decupare computerizata, laterale din aluminiu, spate din forex, decupare computerizata polistiren, vopsite, lacuite, folie de protectie, ideal targuri si expozitii, fete curbate plexiglass, laterale din aluminiu, elegante si impunatoare, indicatoare stradale aluminiu, modalitatea ideala expunere, economie timp, bannere, mesh-uri, hartie blue-back, autocolant transparent, la preturi de producator: firme luminoase cu iluminare din exterior sub forma de casete luminoase cu profile din aluminiu, firme luminoase cu iluminare din interior cu tuburi neon, sub forma de caseta luminoasa cu profile din aluminiu, firme luminoase cu litere volumetrice din polistiren iluminate din interior, casete luminoase aparente cu litere volumetrice din polistiren fara iluminare, casete luminoase, litere volumetrice din polistiren aplicate direct pe perete, volumetrie aplicata pe diverse suporturi litere volumetrice luminoase cu fete din plexiglas si spate din pvc, litere volumetrice metalice: argintii si aurii, panouri publicitare si reclame, panouri publicitare cu litere volumetrice, panouri publicitare cu bannere, litere volumetrice cu cablu electroluminescent, bannere pe cadru metalic, reclame publicitare diverse, display cu profile de aluminiu, rollup aluminiu, Servicii:  montaj litere volumetrice, inscriptionari cu autocolant auto, inscriptionari si decorari vitrine, livrari oriunde in tara, volumetrice, litere volumetrice, panou litere volumetrice, forme tridimensionale, 3D litere volumetrice, inscriptionari auto, inscriptionari diverse reclame, volumetrice, litere volumetrice, litere volumetrice, decupare polistiren, figurine polistiren, utilaj cnc decupare polistiren, decupare tehnologie fir cald, litere tridimensionale polistiren, promotionale, serigrafie, etichete polistiren, vitralii, decorari geamuri, efect sablat geamuri, folie de protectie