hex3.gif servicii si produse
hex9.gif hex12.gif
antet
litere volumetrice, decupare polistiren, litere polistiren
gravura cnc mecanica, gravura computerizata
carti de vizita, fluturase, pliante, foi cu antet, imprimari
printare pe autocolant, actibilde, decaluri, panouri
imprimare pe material textil, tricouri, salopete
vitrine, firme, decorare auto, tunig vizual
panouri pentru firme, confectionare firme luminoase
materiale promotionale personalizate, pixuri, brichete, brelocuri, agende, calendare
logodesign, identitate vizuala, vectorizare, machetare
 
 
 
 

Litere polistiren

Polistirenul reprezintă o varianta ideala şă ieftină de semnalizare, dar cu un impact deosebit datorită literelor, siglelor şi figurinelor volumetrice realizate.
Greutatea redusă, aspectul deosebit, rezistenţa foarte bună în timp şi montajul simplu le fac ideale atât pentru utilizarea în interior cât şi pentru exterior.
Disponibil în variantele:
-decupare brută,
-decupare şi vopsire,
-decupare, vopsire şi montare

 

Decupare polistiren

Tăierea efectivă este realizată de un fir întins şi încălzit (filament), dintr-un utilaj acţionat cu motoare, comandat prin calculator CNC.
Prin această metodă plăcile de polistiren EPS sau XPS pot fi tăiate, rapid şi cu mare precizie, cu posibilitatea tăierii a aproape oricărei forme din grosimea materialului.

router decupare polistiren, cnc polistiren
 
Dimensiunea utilă a placilor de polistiren este de 57*122 cm, dar cu o proiectare potrivită şi cu tăieri din mai multe bucaţi se pot efectua chiar forme 3D mai dificile şi litere cu dimensiuni mai mari decât placa de polistiren.
  figurine polistiren litere polistiren decupate, routare polistiren
  decoratiuni polistiren  
 

 

Polistiren expandat sau extrudat ?

Polistiren Expandat EPS
Este format din aprox. 5% granule de polistiren în general de culoare albă, care sunt încălzite cu aburi pentru a se expanda. Deoarece restul de 95% este aer, blocurile formate au o densitate şi greutate scăzută. Se utilizează în general la construcţii şi renovări, izolaţii termice, decorări ornamentale.

 

granule polistiren

Disponibil sub forma de panouri de 1*0.5 m, cu grosimi de la 1 cm până la 10 cm.
Deoarece nu are suprafaţa uniformă şi are o rezistenţă mai scăzută se utilizează la litere cu dimensiuni mari şi cu o expunere relativ mică în timp.
polistiren eps

 

 

Polistirenul Extrudat XPS
Cu aceeaşi compoziţie chimică ca polistirenul expandat, dar cu procent şi proces diferit de fabricare, rezultă un material mai dens şi mai omogen, cu o suprafaţă mai rezistentă şi netedă. În general este colorat în: roz, galben, verde, albastru, etc.

Polistirenul extrudat este materialul ideal pentru tăierea de litere şi sigle volumetrice.
Este disponibil în general sub formă de plăci de 1,25*0,6 m, cu grosimi de la 2 cm până la 12 cm.

 

polistiren xps

 

placa polistiren

 

Polistirenul nu se degradează şi este un produs reciclabil !

 

 

Vopsire şi montare

Vopsirea
Se face cu vopsele lavabile de calitate, pentru exterior sau interior, rezistente la intemperii. Vopsirea se face direct pe litera de polistiren, curăţată de praf şi dacă este cazul, de urme de grăsime. Se poate vopsi atât cu trafaletul cât şi prin pulverizare cu ajutorul unui compresor de aer comprimat. Prin pulverizare rezultatul este mult mai estetic, uniform.
Se vopseşte în 2-3 straturi, cu uscarea parţială a straturilor intre ele. Montarea se execută după uscarea completă, 24 ore după ultimul strat.

Montare
Montarea se face după pregătirea suprafeţei (faţadă, perete interior, vitrină, placi de plexiglass sau aluminiu, etc.). Se curăţă de praf, urme de grăsime, umezeală.
Conform machetei, se trasează linia orizontală şi punctele de poziţionare a literelor, dupa care, pe spatele literelor se aplică pete de silicon universal. Imediat dupa aplicare, literele astfel pregătite se manevrează cu atenţie la punctele anterior marcate şi prin mişcări atente, se presează atent pe suport, pentru dispersia ideală a stratului de silicon.
Cantitatea de silicon depinde de structura suportului, cu cât este mai uniformă, cu atât cantitatea necesară de silicon este mai redusă.

 

 

Durata de viaţă

Literele de polistiren vopsite sunt foarte rezistente in timp !
Din propria experienţă putem spune că durata de viaţă, poate trece de peste 10 ani, în exterior !

Avantaje
-costul redus din categoria volumetriei,
-rezistenţa bună în timp la intemperii,
-greutate redusă - se pot monta uşor pe aproape orice suport,
-aspect deosebit.

Dezavantaje
-rezistenţă redusă la şocuri mecanice (atenţie sporită la montare),
-rezistenţa redusă la condiţiile climatice extreme, grindina şi furtună .

 
 
 

 

casete luminoase, bannere, volumetrie, pret caseta luminoasa, diplay, rollup, caseta, baner, banere, plexiglas,, profile din aluminiu, fete din plexiglass, decupare computerizata, laterale din aluminiu, spate din forex, decupare computerizata polistiren, vopsite, lacuite, folie de protectie, ideal targuri si expozitii, fete curbate plexiglass, laterale din aluminiu, elegante si impunatoare, indicatoare stradale aluminiu, modalitatea ideala expunere, economie timp, bannere, mesh-uri, hartie blue-back, autocolant transparent, la preturi de producator: firme luminoase cu iluminare din exterior sub forma de casete luminoase cu profile din aluminiu, firme luminoase cu iluminare din interior cu tuburi neon, sub forma de caseta luminoasa cu profile din aluminiu, firme luminoase cu litere volumetrice din polistiren iluminate din interior, casete luminoase aparente cu litere volumetrice din polistiren fara iluminare, casete luminoase, litere volumetrice din polistiren aplicate direct pe perete, volumetrie aplicata pe diverse suporturi litere volumetrice luminoase cu fete din plexiglas si spate din pvc, litere volumetrice metalice: argintii si aurii, panouri publicitare si reclame, panouri publicitare cu litere volumetrice, panouri publicitare cu bannere, litere volumetrice cu cablu electroluminescent, bannere pe cadru metalic, reclame publicitare diverse, display cu profile de aluminiu, rollup aluminiu, Servicii:  montaj litere volumetrice, inscriptionari cu autocolant auto, inscriptionari si decorari vitrine, livrari oriunde in tara, volumetrice, litere volumetrice, panou litere volumetrice, forme tridimensionale, 3D litere volumetrice, inscriptionari auto, inscriptionari diverse reclame, volumetrice, litere volumetrice, litere volumetrice, decupare polistiren, figurine polistiren, utilaj cnc decupare polistiren, decupare tehnologie fir cald, litere tridimensionale polistiren, promotionale, serigrafie, etichete polistiren, vitralii, decorari geamuri, efect sablat geamuri, folie de protectie